Decoratief beeld van een gestileerde planeet Aarde

Verminderen van onze
CO2 -voetafdruk

Bij Eucerin, zetten we ons in om onze CO2 -voetafdruk te verkleinen. Dit betekent dat we opnieuw moeten nadenken over hoe we onze producten innoveren, produceren en verpakken.

Ons milieu is belangrijk

We verkleinen voortdurend onze CO2-voetafdruk door een circulaire economie te ondersteunen, materiaal te besparen en duurzaam landgebruik te bevorderen.

Een rivier die door een weelderig bos kronkelt

Van ambitie naar actie

Bij Eucerin hebben we ons ambitieuze doelen gesteld:

  • Tegen 2025 zullen we ons verbruik van nieuw plastic op fossiele basis met ~50%* verminderen in vergelijking met 2019, bijvoorbeeld door het verpakkingsgewicht te verminderen en gerecyclede materialen te gebruiken.
  • Tegen 2025 zullen we ons papierverbruik met meer dan 200 ton per jaar verminderen in vergelijking met 2019.
  • Om een circulaire economie te ondersteunen, zal het merendeel van onze verpakkingen tegen 2025 recyclebaar, herbruikbaar of navulbaar zijn.
  • Eucerin draagt bij aan de klimaatdoelstelling van Beiersdorf om de uitstoot van broeikasgassen tussen 2018 en 2025 met 30% te verminderen.

Gerelateerde artikelen

Ontdek hoe Eucerin zich richt op duurzaamheid in onze hele toeleveringsketen en daarbuiten.

Eucerin’s 2025 Ambities

Als wereldwijde pionier in huidverzorging herdefiniëren we onze benadering van duurzaamheid en zetten we ons in voor een ambitieuze agenda. In navolging van onze vier belangrijkste duurzaamheidsambities, beloven we om de Eucerin producten die je kent en waar je van houdt op een duurzamere manier te formuleren en te verpakken.

 

* Bedrijfsdoel van Beiersdorf

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek