Medische huid-wetenschap – Met zichtbaar resultaat

Leestijd: 4 min
Ontdek meer

Voor Eucerin is inzicht in de huid van cruciaal belang voor ieder project en iedere inspanning. Ieder huidtype is anders en wordt altijd aan verschillende factoren blootgesteld. Daarom is het uitgebreide onderzoek van Eucerin gebaseerd op de manier waarop de huid functioneert, verandert en reageert en hoe deze bevindingen in werkzame en zeer gerichte cosmetische huidverzorgingsproducten kunnen worden vertaald. Dit is de basis van de ongeëvenaarde wetenschappelijke toewijding van Eucerin.

De kennis van de huid dient als basis voor innovatie van huidverzorging

R&D speelt de hoofdrol in de ontwikkeling van nieuwe producten van Eucerin.

Eucerin wijdt al zijn passie en kennis aan de huid. Baanbrekende innovaties, uitzonderlijke kwaliteit en uitstekende compatibiliteit vormen de kern van het merk en onderschrijven wereldwijd de kwaliteit van de huidverzorgingsproducten. Eucerin zet zich in voor het bieden van geavanceerde oplossingen die voor alle eisen die de huid stelt werkzaam zijn. R&D speelt vanaf het allereerste begin een belangrijke rol hierin. De benadering van Eucerin van onderzoek, ontwikkeling en testen vormt een essentieel onderdeel van de holistische filosofie voor medische huidwetenschap met zichtbaar resultaat.

Diepgaande kennis van een verfijnd orgaan – de menselijke huid

Alle cosmetische huidverzorging van Eucerin is gebaseerd op diepgaande kennis van de fysiologie van de menselijke huid. Alleen inzicht in het functioneren van de huid in combinatie met hoe de huid reageert op de toenemende effecten waaraan deze wordt blootgesteld zorgt ervoor dat de ontwikkeling van geavanceerde huidcosmetische producten geschikt is voor de uiteenlopende eisen, ongeacht de specifieke behoeften. Het vinden van de geschikte bestanddelen voor de producten, zodat de gezondheid van de huid wordt beschermd en in stand blijft, is de basis voor systematisch onderzoek bij Eucerin.

Wetenschappers van Eucerin houden zich bezig met een laag die ongeveer 0,1 mm dik is, namelijk de opperhuid, de zichtbare laag van de huid. Dit tere weefsel wordt constant vernieuwd en kan allerlei soorten problemen hebben. Niet iedere huid is hetzelfde. We hebben het over verschillende huidtypes, bijvoorbeeld normaal, droog, vet of gemengd. Toch tasten externe factoren (voeding, klimaat, gebruik van ongeschikte huidverzorgingsproducten, reinigingsproducten, agressieve oplosmiddelen of bepaalde geurstoffen) of interne factoren (hormonen, emotionele staat, ziekten) de huid aan en kunnen huidproblemen veroorzaken. Dit maakt iedere huid verschillend en uniek, met zijn eigen geschiedenis en veranderingen. Maar ongeacht de leeftijd en de genetische eigenschappen of conditie van een specifieke huid, streeft onderzoek van Eucerin naar het vinden van de juiste verzorgingsoplossing hiervoor.


Lees meer over factoren die de huid kunnen beïnvloeden

De mensen achter de wetenschap

De kennis van Eucerin is geconcentreerd in Hamburg, in het hoofdkantoor van Beiersdorf. Beiersdorf heeft hier een uitgebreid internationaal R&D-centrum geopend. Om van de huid te leren, houden meer dan 500 wetenschappers van Beiersdorf zich bezig met het ontrafelen van de complexe processen die in de huid plaatsvinden.

Het Beiersdorf International Research and Development Center in Hamburg, Duitsland
Wetenschappers van verschillende wetenschappelijke disciplines bundelen hun kennis.

Zij leren de stofwisselingsprocessen die plaatsvinden vanuit de huid als geheel orgaan tot de afzonderlijke huidcellen te doorgronden en ontwikkelen werkzame actieve bestanddelen – zowel stoffen die in de huid voorkomen als van andere bronnen afkomstige stoffen, om de natuurlijke processen in de huid te stimuleren, zodat deze langer gezond blijft.

Lees meer over de zoektocht naar deze zogenoemde 'hoofdbestanddelen' in het artikel 'Oplossingen zoeken'.

Eucerin Skin Research probeert de specifieke triggers van huidproblemen te ontdekken en evalueert en zoekt constant naar effectieve manieren om deze te bestrijden. Hierbij worden wetenschappen als geneeskunde, moleculaire biologie, biotechniek of scheikunde geraadpleegd en bij het zoeken naar oplossingen worden de meest innovatieve wetenschappelijke methoden toegepast. Deze allesomvattende benadering, waarbij alle wetenschappers uit de verschillende disciplines intern werken en constant de laatste ontdekkingen uitwisselen is één van de meest erkende in de wereld van de cosmetische huidverzorging.

Belangrijke onderzoeksgebieden van het Eucerin Science Center:

  • huidonderzoek
  • huidstructuren en functionaliteit
  • huidveroudering
  • factoren die de huid beïnvloeden en beschadigen
  • ontsteking van de huid
  • specifieke huidproblemen

Ons onderzoek

1. Understanding skin

Illustration of a hand and a magnifying glass

Understanding skin: We want to keep your skin healthy and radiant – Learn about this dedication and passion.

2. Finding solutions

Illustration of a test glass and a microscope

Finding solutions: We search for the optimal and best – because your skin is worth it. Learn more

3. Development of a product

Illustration of two product pots

Development of a product: Find out about the formula´s way into a product. Learn more

4. Safety and efficacy

Illustration of man with stethoscope

Safety and efficacy: How can Eucerin guarantee a safe and tolerable product? Learn more

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek