Ontwikkeling van een product – Een toepassingsgericht proces voor een stralende en gezonde huid

Leestijd: 4 min
Ontdek meer

Het vinden van een effectief actief bestanddeel is één ding. Het vinden van de optimale manier om dit beschikbaar te maken voor de huid en dit alles rekening houdend met de behoeften van specifieke huidproblemen en met inachtneming van onze benadering van een stralende en gezonde huid is iets geheel anders. Eucerin gaat heel ver in de laboratoria om beiden te garanderen. Dit omdat zelfs als een crème soms zijn werk slechts in één nacht kan doen, de ontwikkeling hiervan iets meer tijd in beslag neemt.

Wat is essentieel voor het R&D-proces van Eucerin?

Eucerin's toewijding voor de behoeften van uw huid is van essentieel belang.

Ieder product van Eucerin

 • is medisch relevant; ontwikkeld vanuit een dermatologische achtergrond.
 • is ontwikkeld met de uiterste zorg voor belangrijke actieve bestanddelen met een dermatologisch relevant werkingsprofiel en slechts een beperkt aantal bestanddelen. 
 • heeft zijn werkzaamheid en veiligheid in klinische en dermatologische onderzoeken bewezen.
 • is prettig in het gebruik.

Het ideale product ontwerpen voor een gezonde huid

Onderzoeken, ontwikkelen en testen zijn de steunpilaren in het werk van Eucerin voor een gezonde huid.

Op basis van 100 jaar specialistische kennis is Eucerin één van de door dermatologen en apothekers meest aanbevolen huidcosmeticamerken ter wereld geworden.

Huidonderzoeksspecialisten van Eucerin sluiten geen compromissen bij het onderzoeken, ontwikkelen en testen van de producten. Dit houdt ook in dat geen dierproeven worden uitgevoerd. Dit was al lange tijd het beleid van het merk, al voordat de richtlijnen omtrent dierproeven in de cosmetica in de EU in 2004 van kracht werden .

Lees meer over het niet uitvoeren van dierproeven met betrekking tot Eucerin-producten, waardoor deze veilige en efficiënt zijn en aan deze hoge normen voldoen.

Het toepassingsgerichte proces van productontwikkeling

Het vinden van de juiste bestanddelen is de eerste stap.
Eucerin "bouwt" de juiste formule rondom de belangrijkste bestanddelen.
De testen voor de stabiliteit in licht toont de stabiliteit van de textuur van de formule na blootstelling aan daglicht.
Het testen op microscopische stabiliteit na opslag bij verschillende temperaturen.
Formules worden na de productie grondig gecontroleerd.

 1. Het vinden van het meest werkzame, actieve bestanddeel is altijd een doorbraak, maar nooit het hele verhaal.
 2. Vanaf hier moet nog een andere essentiële stap worden uitgevoerd: deze actieve bestanddelen aan de huidcellen beschikbaar stellen in voldoende, dermatologisch relevante mate, zodat zij hun werk kunnen doen. Het "bouwen" van een ideale formule rondom de belangrijke bestanddelen is net zo veeleisend als het vinden hiervan en omvat uitgebreide processen en technologieën. De volgende stap is het oplossen van het "belangrijkste actieve bestanddeel", zoals dit wordt genoemd, in een geschikte emulsiefase. De emulsiefase is water (op waterbasis) of olie (hoofdzakelijk bestaande uit olie). Verschillende olie/water- of water/oliefases worden uitgeprobeerd en getest op stabilisatie en transport van de actieve bestanddelen, afhankelijk van het beoogde gebruik: Is de nieuwe formule bedoeld voor de droge huid? Voor het gezicht of voor het lichaam? Moet het een serum of liever een crème worden? Het vinden van de juiste viscositeit en het leveren van de beste gevoelservaring voor de klant zijn ook cruciaal en dit allemaal met behoud van de medische en dermatologische relevantie en de voordelen voor een gezonde huid.
 3. Om de stabiliteit van een formule te garanderen, test Eucerin constant en zonder ophouden. Eenmaal grondig en goed geteste producten worden op de markt gebracht.

  Testen op stabiliteit in het licht, d.w.z. stabiliteit in de zon of in daglicht.
  Testen op stabiliteit met betrekking tot temperatuur. Dit is ook een relevant criterium. De monsters worden gedurende een bepaalde tijd aan verschillende temperaturen blootgesteld.
  Testen op microbiologische stabiliteit is de volgende test en dit garandeert dat de huidverzorgingsproducten geen microbiologische verontreiniging bevatten.

 4. Als de formule ten slotte deze reeks uitvoerige testen goed heeft doorstaan, is de weg van de petrischaaltjes of bakken van de testen naar een echte pot crème de volgende stap: succesvolle reproductie voor het productieproces moet worden gegarandeerd. De eigenschappen van het product moeten gelijk zijn aan die van het laboratoriummonster, dus viscositeit, pH, toepassing, gevoel, kleur, consistentie – alles moet absoluut hetzelfde zijn. Het testen hiervan gebeurt via een proces dat "opschalen" wordt genoemd en deze stap is van essentieel belang in de productontwikkelingsketen.

Goed om te weten: De aangegeven stabiele periode na het openen (uitgedrukt in maanden) vindt u op de achterzijde van het Eucerin-product.

"Gedurende het gehele ontwikkelingsproces zorgen de wetenschappers van Eucerin ervoor dat slechts een beperkt aantal bestanddelen wordt gebruikt en dat de concentratie van de belangrijkste actieve bestanddelen waaromheen de crème is opgebouwd nog steeds zo hoog en dermatologisch relevant mogelijk is."
Dr. Rainer Wolber, Hoofd R&D bij Eucerin

Ons onderzoek

1. Understanding skin

Informatie over de huid: Wij willen je huid gezond en stralend houden – Lees meer over deze toewijding en passie. Meer informatie

2. Finding solutions

Gezonde huid

Oplossingen zoeken: Wij zoeken de optimale oplossing omdat jouw huid het waard is om gezond te zijn.

3. Development of a product

Gezonde huid

Ontwikkeling van een product: Lees meer over het proces van formule naar product.

4. Safety and efficacy

Gezonde huid

Veiligheid en werkzaamheid: Hoe kan Eucerin garanderen dat een product veilig is en goed door de huid wordt verdragen? Meer informatie

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek