De wetenschap achter – DermoCapillaire

Leestijd: 2 min
Ontdek meer

Hoofdhuid- en haarverzorging: het verhaal achter deze nieuwe lijn

Eucerin heeft een lange geschiedenis van gebruik van de nieuwste wetenschappelijke doorbraken bij de ontwikkeling van effectieve huidverzorgingsproducten voor huidproblemen, zoals een droge huid, atopische dermatitis of een pijnlijke hoofdhuid.

Onderzoekscentrum Beiersdorf, Hamburg
Het werkzame ingrediënt Licochalcone A werd door intensief onderzoek ontdekt.

Toen wij dus vaststelden dat micro-ontstekingen een veel voorkomende factor bij de meeste problemen en stoornissen met betrekking tot de hoofdhuid vormden, waren we ervan overtuigd dat wij onze kennis konden inzetten om sommige van de meest voorkomende, en uiterst vervelende, hoofdhuidproblemen aan te pakken.                             

Onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van de juiste shampoo en hoofdhuidbehandeling samen je hoofdhuidproblemen effectief aanpakken en je haar zacht, gezond en glanzend maken.

"Micro-ontstekingen zijn milde ontstekingen van de huid," legt Dr. Rainer Wolber, PhD, Hoofd onderzoek en ontwikkeling bij Eucerin, uit. "In feite zijn deze ontstekingen zo klein, dat zij onzichtbaar zijn. Als zij echter op je hoofdhuid voorkomen, maken zij je vatbaarder voor allerlei problemen, variërend van roos, droogheid, jeuk en een pijnlijke hoofdhuid, tot dunner wordend haar en haarverlies."

1. Micro-ontsteking van de hoofdhuid

Gewapend met deze kennis testten de onderzoekers van Eucerin verschillende werkzame ingrediënten met als doel dat ene ingrediënt te vinden dat micro-ontstekingen effectief vermindert.

"Ons onderzoek leidde naar een krachtige ontstekingsremmer, Licochalcone A, die uit de Chinese zoethoutplant wordt gewonnen," aldus Dr. Wolber.

"Deze stof vermindert micro-ontstekingen op de hoofdhuid en daarom is het een belangrijk ingrediënt in onze DermoCapillaire niet uit te spoelen behandelingen voor dunner wordend haar, een droge en jeukende hoofdhuid en roos."

Verlichting van deze micro-ontstekingen creëert de perfecte omgeving voor een gezonde hoofdhuid en haargroei, legt Dr. Wolber uit.

"Daarom hebben we ook onze nieuwe DermoCapillaire shampoos ontwikkeld. De ingrediënten hiervan werken in combinatie met de hoofdhuidbehandeling om zo het dunner worden van het haar uit te stellen, vette en droge roos te beheersen en droogheid en jeuk van de hoofdhuid te verminderen."

Gerelateerde producten

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek