De wetenschappelijke achtergrond – ELASTICITY+FILLER

Leestijd: 4 min
Ontdek meer

Met het verouderen van de huid verandert ook de huidstructuur. Elasticiteit, stevigheid, glans en veerkracht verminderen, terwijl rimpels juist toenemen. Het verlies van elasticiteit in combinatie met de verschijning van diepe rimpels is één van de grootste zorgen voor vrouwen met een ouder wordende huid. 

De Eucerin ELASTICITY+FILLER productlijn is klinisch bewezen geschikt om deze zorg aan te pakken en zorgt voor diverse anti-age voordelen. De crèmes voeden de dunner wordende kwetsbare huid en versterken de huidstructuur door het verbeteren van de huid-eigen elasticiteit en door diepe rimpels op te vullen. De voedende olie verbetert de huid-eigen elasticiteit en ondersteunt haar veerkracht. Alle producten zorgen ervoor dat de huid stevig en glad aanvoelt en er fris en stralend uitziet.

De achtergrond van de Eucerin ELASTICITY+FILLER lijn

De jonge huid heeft sterk huidweefsel en een grote hoeveelheid collageen en elastine - samen helpen zij de huid stevig en glad te houden. Wanneer we ouder worden, neemt de hoeveelheid collageen en elastine af (collageen daalt jaarlijks met 1%). Deze afname verstoort het huidweefsel en heeft als gevolg dat de huid kracht verliest. De huid voelt vervolgens minder stevig aan en rimpels worden dieper. 

Een andere belangrijke factor die bijdraagt aan het verlies van stevigheid is de afnemende productie van hyaluronzuur, dat huidcellen omringt en aan water verbindt. De huid wordt dan droger, verliest volume en krijgt zichtbaar diepere rimpels.

Naarmate we ouder worden, verliest onze huid de rozige gloed die we associëren met een jonge huid. Dit wordt veroorzaakt door een aantal factoren, zoals een verlaging in micro circulatie van de dermale huidlagen en een langzamere celvernieuwing.

Expertise in actie: Stefanie Conzelman leidt een team van huidexperts en huidwetenschappers bij Eucerin.

Huidwetenschappers van Eucerin streefden ernaar een effectieve productlijn te ontwikkelen die gericht is op het verlies van elasticiteit en zorgt voor opvulling van diepe rimpels. Dankzij meer dan 130 jaar ervaring in huidverzorging en onderzoek, konden deskundigen de actieve ingrediënten identificeren die hieraan bijdragen. Hiermee ontwikkelden zij een formule die de symptomen aanpakt en zorgt voor een sterke, stevige en gladde rijpere huid. 

Het Eucerin Research & Development team startte met Arctiin. Dit is een natuurlijk verkregen extract uit de vrucht van de Klis-plant. "De formule met Arctiin stimuleert het herstel van het verzwakte bindweefsel, versterkt de huid en maakt de huid veerkrachtiger" legt Stefanie Conzelmann uit. “Arctiin versnelt ook het vernieuwingsproces van collageen op cellulair niveau. Onze Elasticity + Filler formule, die Arctiin bevat, verbetert de elasticiteit en stevigheid van de rijpere huid."

Een jeugdige huid ziet er stevig en stralend uit en bevat geen rimpels of lijntjes.
Een rijpere huid heeft minder elasticiteit, glans en veerkracht en bevat rimpels.

Het team testte vervolgens de voordelen van het combineren van Arctiin met Sylimarin; een extract van de vrucht van de Milk Thistle plant. Silymarin staat bekend als een krachtige antioxidant. Het onderzoek van Eucerin toonde aan dat, eenmaal opgenomen in de formule, Silymarin de huid helpt om zich te beschermen tegen oxidatieve stress en te zorgen voor actieve microcirculatie op cellulair niveau. "Dit was een wetenschappelijke doorbraak", aldus Conzelmann. 

Om de dalende aanmaak van hyaluronzuur in de rijpere huid aan te pakken, voegden Conzelmann en haar team zowel hoog als laag moleculair hyaluronzuur toe aan de formule. Conzelmann legt uit: "Het is een krachtige moisturizer."

"Het gebruiken van beide moleculaire gewichten betekent dat de formule zowel de fijne lijntjes aan de huidoppervlakte aanpakt als de diepere rimpels."

Deze drie actieve stoffen werden de belangrijkste ingrediënten in de Eucerin ELASTICITY+FILLER Dag and Nacht verzorgingsproducten, maar hiermee hield het nog niet op. “We hebben de nachtcrème verrijkt met Arganolie," vertelt Conzelmann. "Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren en zorgt voor intense voeding. Onze huid wordt droger naarmate we ouder worden en oliën kunnen bijzonder voedzaam zijn," legt Conzelmann uit. "We ontwikkelden een effectieve formule voor de rijpere huid met een combinatie van Milk Thistle olie, vitamine E en arganolie."

Voordelen van Eucerin ELASTICITY+FILLER

Voordelen van Eucerin ELASTICITY+FILLER

 • Opvulling van rimpels 
 • Verbeterde elasticiteit en stevigheid
 • Opnieuw opgebouwde extracellulaire matrixstructuur, geactiveerd microcirculatiesysteem en verbeterde glans

Indrukwekkend resultaat voor alle producten uit het ELASTICITY-FILLER assortiment

120 vrouwen van 49 jaar en ouder hebben de producten uit de Eucerin ELASTICITY+Filler productlijn twee weken lang getest en rapporteerden de volgende resultaten.*

Voor de  dagcrème:

 

 • 99%: Verbeterde conditie van mijn huid
 • 98%: De huid voelt merkbaar sterker
 • 98%: Hydrateerde de huid intensief 
 • 97%: De huid voelt versterkt 
 • 93%: Rimpels en fijne lijntjes worden gladgestreken 
 • 86%: Het product is een uitstekende basis voor make-up

* De resultaten zijn atypisch en kunnen per persoon verschillen.

Voor de nachtcrème:

 

 • 100%: Verbeterde conditie van mijn huid
 • 100%: De huid voelt merkbaar steviger
 • 99%: De huid wordt langdurig gevoed
 • 97%: De huid voelt versterkt
 • 95%: Rimpels en fijne lijntjes zijn zichtbaar verminderd
 • 93%: Versterkt glans

* De resultaten zijn atypisch en kunnen per persoon verschillen.

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek