Volg ons op Instagram

Voor huidadvies, tips, acties en meer!

Huidverzorgingswetenschapper Sarah Hiddemann

De wetenschap achter Even Brighter

Hoewel hyperpigmentatie op zich meestal ongevaarlijk is, kan het veel ellende veroorzaken, omdat de donkere vlekken vaak verschijnen in het gezicht en op de handen en andere goed zichtbare lichaamsdelen die aan de zon worden blootgesteld en soms moeilijk te verbergen zijn.

HET VERHAAL ACHTER ONZE NIEUWE HYPERPIGMENTATIEPRODUCTEN

Hyperpigmentatie is niets nieuws. Toch hadden tot voor kort de meeste huidverzorgingsproducten voor hyperpigmentatie slechts weinig effect en gaven zij vaak ongewenste bijwerkingen. 

Toen wij besloten om EVEN BRIGHTER te ontwikkelen, gingen wij dan ook als eerste op zoek naar een werkzaam ingrediënt dat de hyperpigmentatie kan verminderen en tegelijkertijd huidvriendelijk is. Na vijf jaar testen van meer dan 50.000 mogelijke ingrediënten kozen we voor 4-butylresorcinol of B-resorcinol.

Hyperpigmentatie
Hyperpigmentation is common on areas regularly exposed to sunlight such as the face and hands

"Wij waren zeer enthousiast over de mogelijkheden van B-resorcinol", zegt Sarah Hiddemann, Hoofd Productontwikkeling Gezichtsverzorging bij Eucerin. "De werkzaamheid tegen hyperpigmentatie was echter niet uitgebreid getest."

"Dus begonnen we met het uitvoeren van in-vitro testen, waar we Butyl-Resorcinol hebben toegepast op kunsthuidmodellen in ons lab. Wat we vonden was indrukwekkend: de huidskleur werd zichtbaar lichter en helderder."                                                                            

Het geheim van de werkzaamheid van B-resorcinol ligt in het vermogen om de aanmaak door de huid van melanine, het pigment dat donkere vlekken veroorzaakt, bij de bron te verminderen.

"De productie van melanine kan alleen plaatsvinden als het wordt geactiveerd door het enzym tyrosinase," legt Sarah Hiddemann uit. "B-Resorcinol vermindert tyrosinase activiteit - die dus de melanine productie en hyperpigmentatie vermindert."

Hyperpigmentatie
Tijdens het ontwikkelingsproces zijn meer dan 300 productformules getest.
Hyperpigmentatie
Diepgaand onderzoek heeft aangetoond dat B-resorcinol de melanineaanmaak vermindert.

MEER DAN 300 MOGELIJKE PRODUCTFORMULES ONTWIKKELD

Vervolgens ontwikkelden en testten we meer dan 300 mogelijke productformules voordat we de productlijn EVEN BRIGHTER creëerden.

"De producten zijn uitgebreid in-vitro getest, zowel bij vrijwilligers als bij patiënten met hyperpigmentatie," zei Sarah Hiddemann. "Dat is waarom we weten dat de producten effectief zijn en goed verdragen worden door alle huidtypes."

"Daarom hebben wij er ook zoveel vertrouwen in dat mensen, bij regelmatig gebruik, een duidelijke vermindering van donkere vlekken en een zichtbaar stralender en gelijkmatiger teint zien."

"Het gebeurt misschien niet meteen, maar het gebeurt wel."

Visible reduction of hyperpigmentation shown in clinical studies

Eucerin Anti-Pigment: clinically proven to reduce hyperpigmentation

Hyperpigmentatie
1 - Application of Eucerin Anti Pigment Dual Serum and Day Care SPF30 twice a day for 8 weeks. Example shown, individual results may vary. .BDF Data on file