TIJDELIJK GRATIS VERZENDING

Achter de wetenschap van – Hyaluron-Filler

Leestijd: 2 min
Ontdek meer

Een klinische studie die het voordeel van de medische huidverzorging benadrukt in combinatie met dermatologische behandeling

Constante inspanningen werden verricht in de ontwikkeling van de Hyaluron-Filler formule.
Het idee voor de klinische studie werd geboren in het Beiersdorf hoofdkantoor in Hamburg, Duitsland.

Injectie van Hyaluronzuur is een populaire standaard behandeling van esthetische dermatologen om rimpels effectief te behandelen. Echter is er weinig onderzoek gedaan naar de vraag of cosmetische anti-rimpel producten met succes het effect van deze behandelingen konden versterken - tot nu.

Wij werken altijd in gemengde teams; we combineren onze expertise in de samenstelling van huidverzorgingsproducten met de inbreng van esthetische dermatologen om effectieve producten te ontwikkelen die hun behandeling ondersteunen.

Rainer Wolber, PhD, Hoofd Research & Development Eucerin

Een baanbrekende klinische studie, uitgevoerd door Beiersdorf AG, in samenwerking met top esthetische dermatologen, wijst uit dat Eucerin Hyaluron-Filler met succes het effect van opvulling van hyaluronzuur verhoogt. Verder is het de eerste huidverzorgingslijn in de wereld die deze bewezen werking heeft.

De onderzoeksopzet

47 vrouwen hebben Eucerin Hyaluron-Filler Dagcrème en Nachtcrème, plus Oogcrème twee keer per dag getest.

47 vrouwen kregen hyaluronzuur filler injecties in hun nasiolabiale plooien (lachrimpels) en/of rond hun ogen (kraaienpootjes)​​. Zij brachten ook Eucerin Hyaluron-Filler producten aan, aan een kant van het gezicht en de controle crèmes aan de andere kant van het gezicht tweemaal daags - een routine die begon 4 weken vóór de injectie en 14 weken daarna.

Het vehicel bevatte niet de actieve ingrediënten van Eucerin Hyaluron-Filler: hyaluronzuur en glycine sapoine. Dit was cruciaal om aan te tonen dat Eucerin Hyaluron-Filler zo effectief was tegen fijne lijntjes en diepe rimpels.

Het was cruciaal dat de studie "dubbel-blind" uitgevoerd werd - wat betekent dat noch de vrouw, noch de onderzoekende dermatologen wisten op welke kant van het gezicht de Eucerin Hyaluron-Filler of de controle crèmes was aangebracht.

Volgens Rainer Wolber geeft de studie een hoge maatstaf voor cosmetische producten als "we kiezen voor een dubbel-blind-vehicel gecontroleerde studie dat meestal wordt gebruikt in de farmaceutische industrie voor dopingcontrole."

De resultaten

De resultaten van de studie waren overtuigend. Het werd bewezen dat de toepassing van Eucerin Hyaluron-Filler tweemaal daags de effecten van rimpelvuller behandelingen zichtbaar stimuleren.

"De resultaten overtroffen onze verwachtingen en toonden aan dat de normale dagelijkse toepassing van Eucerin Hyaluron-Filler, met de unieke combinatie van de ingrediënten, kan helpen om het effect van hyaluronzuur injecties verbeteren. De producten waren zeer tolerant en verhoogde het vochtgehalte van de huid, "zei Wolber. "En zelfevaluaties van de deelnemers geven een duidelijk beeld van de mate waarin het positieve effect wordt ervaren door de gebruikers."

Het was een compleet nieuw concept voor de onderzoeksopzet

Dr Prager / Begeleidend Dermatoloog, Dermatologikum Hamburg

Gerelateerde producten

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek