TIJDELIJK GRATIS VERZENDING

Wetenschappelijke achtergrond – Q10 ACTIVE

Leestijd: 4 min
Ontdek meer

Huidveroudering is een onvermijdelijk onderdeel van het ouder worden, veroorzaakt door een combinatie van verschillende externe en interne factoren die de snelheid en de manier waarop de huid ouder wordt beïnvloeden. Bij personen met een gevoelige huid kunnen de symptomen van vroegtijdige veroudering vaker voorkomen, aangezien het vermogen van de huid om te beschermen en te regenereren wordt aangetast.

Bij een gevoelige, verouderende huid vertonen cellen een energietekort en zijn daardoor minder in staat om vocht te reguleren, zichzelf te vernieuwen en te beschermen. Dit proces kan optreden wanneer de huidbarrière is aangetast en wordt verergerd door de natuurlijk afbrekende stoffen zoals hyaluronzuur, die de lagen van de huid hydrateren, en co-enzym Q10, die de huidcellen voorzien van nieuwe energie om hun regeneratieve functie verbeteren.

Gevoelige huid en rimpels? Eucerin zoekt naar een oplossing

Naast de zichtbare tekenen van een voortijdige ouder wordende huid, zoals fijne lijntjes en rimpels, kunnen mensen met een gevoelige verouderende huid ook een hogere mate van droge huid, roodheid, een ruwe textuur en ongemakkelijk gevoel ervaren in vergelijking met een normale huid. Met deze bijzondere condities in het achterhoofd, wilde Eucerin een huidverzorgingslijn ontwikkelen  om de gevoelige ouder wordende huid te versterken tegen de meerdere symptomen van vroegtijdige veroudering.

Het verhaal achter onze anti-aging reeks voor de gevoelige huid

Beiersdorf Onderzoekscentrum Hamburg, Duitsland
Het kan een aantal jaren duren voordat onze onderzoekers oplossingen vinden die werken.

Veel mensen geven aan dat ze een gevoelige huid hebben. We wilden een specifieke formule ontwikkelen die zou werken, niet alleen om de gevoelige huid te kalmeren en te versterken, maar ook om de tekenen van voortijdige veroudering, zoals lijntjes en rimpels, tegen te gaan, die vaak verergerd worden door de symptomen van de gevoelige huid.

Onze belangrijkste uitdaging was om effectieve anti-aging ingrediënten te identificeren, die ook getolereerd kunnen worden door de meest gevoelige huidtypes,

zei Andrea Schölermann, MD, Clinical Advisor Eucerin.

"Uit alle mogelijke ingrediënten die we onderzocht hebben, sprong een actief co-enzym Q10 in het oog vanwege de dubbele mogelijkheden om cellen van nieuwe energie te voorzien en om een uitstekende antioxidante bescherming te voorzien voor de huid. Daarnaast is het ook een stof die al aanwezig is in de huid," legde Schölermann uit.

Q10 - een natuurlijke keuze voor een gevoelige huid

Om volledig te begrijpen hoe de gevoelige, ouder wordende huid kan profiteren van co-enzym Q10, hebben we gekeken naar de bekende functies in het lichaam. In de huidcellen helpt de aanwezigheid van co-enzym Q10 bij het omzetten van voedingsstoffen in energie, het opladen van het regeneratieve potentieel van cellen om ze efficiënter te laten functioneren. Echter, als de huid veroudert en de mate van co-enzym Q10 op een natuurlijke manier vermindert, resulteert het in een tekort van energie in de cellen, zodat ze minder goed in staat zijn om op een natuurlijke wijze te regenereren en zichzelf te verdedigen. Na verloop van tijd begint de huid stevigheid te verliezen, mist het glans en elasticiteit en wordt het meer vatbaar voor fijne lijntjes en rimpels.

Huidcel Energie

Zoals alle weefsels in het lichaam hebben de huidcellen energie nodig om hun vitale functies te behouden, om zich te vernieuwen en te herstellen en om te groeien. Energie wordt gecreëerd als de cellen verschillende voedingsstoffen zoals vetten, koolhydraten en eiwitten metaboliseren.

Bovendien heeft het co-enzym Q10 krachtige antioxidant kwaliteiten, die de mogelijkheid geven om vrije radicalen te neutraliseren, die veroorzaakt worden door externe omgevingsfactoren, zoals UV-stralen en vervuiling, die vervolgens bijdragen aan de afbraak van collageen en elastine.

Mitochondriën (ook bekend als de "powerhouse" van een cel) produceren energie door het continu omzetten van voedingsstoffen en zuurstof in ATP (adenosine trifosfaat). Als gevolg van het verouderingsproces, neemt de hoeveelheid vrije radicalen toe, wat leidt tot incrementele schade in de mitochondriën.

Hoe wij het co-enzym Q10 op de gevoelige, ouder wordende huid hebben getest.

Voor de behandeling met de co-enzym Q10 bevattende formule
5 weken oppervlakte applicatie van een Q10 bevattende formule vermindert de diepte van rimpels in het kraaienpootjes gebied.

Na uitgebreide laboratoriumproeven hebben we de effecten van co-enzym Q10 in verschillende studie-instellingen op vrijwilligers met een gevoelige huid getest.

"We gebruikten een proces dat bekend staat als microtopografie om de diepte van rimpels bij in het gebied waar kraaienpootjes voorkomen te meten,"  lichtte Schölermann toe. Na een proef van vijf weken, gaven de deelnemers een aanzienlijke vermindering van rimpeldiepte weer, evenals een significante vermindering van oxidatieve stress op de huid, zoals door ultrazwakke foton emissie (UFE), een in vivo methode ontworpen om de hoeveelheid chemische of door UV geïnduceerde oxidatieve stress op de huid te meten. *

* Bron: "CoQ10, een Topical Energizer voor de verouderde huid" 2004

In een andere studie namen een groep van 21 vrijwilligers deel aan een enkel-blind, dermatologisch gecontroleerde studie om de effecten van Eucerin Q10 ACTIVE Dagcrème, die tweemaal daags gedurende vier weken toegepast werd, te beoordelen. Aan het einde van de proef, hebben dermatologen bij 86% van de deelnemers een 'goede verdraagbaarheid' op hun gevoelige huid gemeld, terwijl 60% verbetering van symptomen kon aantonen, zoals roodheid en schilfering.

"Voor ons was de echte test om de producten te beoordelen op echte vrouwen die elke dag leven en omgaan met een gevoelige huid. De resultaten gaven onomstotelijk aan dat Eucerin Q10 ACTIVE effectief en tolerant is, niet alleen voor de gevoelige huid, maar ook tegen de tekenen van voortijdige veroudering," concludeerde Schölermann.

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek