Producten van Eucerin en hun ingrediënten

Uitgebreid onderzoek en liefde voor de huid staan aan de basis van de kwaliteitsproducten van Eucerin. Uiteraard zijn de experts van Eucerin zeer zorgvuldig in het selecteren van ingrediënten voor alle producten en zorgen ze ervoor dat het er niet onnodig veel zijn. Bij intoleranties of allergieën kan het echter zinvol zijn om te zoeken naar bepaalde ingrediënten in onze ingrediëntendatabase

Basisingrediënt

Urea

Effect

Urea, of Carbamide, wordt van nature geproduceerd door de huid. Het is een essentieel bestanddeel van de 'natuurlijke hydratatiefactoren' (Natural Moisturizing Factors, NMF's), die het vochtgehalte van de huid regelen. Urea is een humectans (bevochtiger) die ook het vermogen om vocht in de huid vast te houden verbetert en helpt de barrièrefunctie van de huid in stand te houden. Dat verbetert de elasticiteit en beschermt tegen vochtverlies (ook wel transepidermaal vochtverlies of TEWL genoemd). Daarom wordt Urea beschouwd als de 'Gold Standard' voor de verzorging van de droge huid.

 

In concentraties van 10% of hoger heeft Urea keratolytische effecten. Dat betekent dat de verbindingen tussen dode cellen worden afgebroken, waardoor verharde eeltplekken kunnen loskomen en de huid weer glad en soepel wordt. Urea heeft eveneens anti-jeuk en antimicrobiële eigenschappen. Omdat Urea een stof is die van nature door de huid wordt aangemaakt, wordt het goed verdragen, zelfs door personen met een droge en gevoelige huid.

Kies een ingrediënt