Abstracte groene illustraties van koraalriffen en cosmetische ingrediënten tegen een zandbeige textuurachtergrond

Voor jou:
Kwaliteitsingrediënten
& Formules

Bij Eucerin wijden we onze passie en expertise aan jouw huid. We ontwikkelen klinisch bewezen dermo-cosmetische verzorgingsproducten die de gezondheid van de huid beschermen en behouden.

Kwaliteit is belangrijk

Onze ingrediëntenselectie volgt hoge interne normen met betrekking tot effectiviteit, veiligheid en verantwoorde inkoop. We werken er continu aan om het hoogste niveau van product effectiviteit te combineren met een verminderde impact op het milieu.

Een vrouw brengt lotion aan op de wang van een kind.

Wat zijn microplastics?

Het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) definieert microplastics als vaste, niet in water oplosbare en niet biologisch afbreekbare plastic deeltjes die vijf millimeter of minder groot zijn. Primaire microplastics zijn opzettelijk gemaakt als kleine deeltjes om als ingrediënt van een product te gebruiken. Daarentegen zijn secundaire microplastics het bijproduct van grote stukken plastic, omdat ze door erosie en blootstelling aan natuurlijke elementen in kleinere stukjes uiteenvallen.

Hoe beïnvloeden microplastics ons milieu?

Plasticvervuiling is een van de belangrijkste milieu-uitdagingen van onze tijd. Ongeacht hoe microplastics in het milieu terechtkomen, ze kunnen en zullen generaties lang in onze natuurlijke wereld blijven. Omdat ze heel langzaam afbreken, zijn ze een bron van zowel bodem- als mariene vervuiling over de hele wereld,  en worden ze beschouwd als potentieel schadelijk voor het milieu.

Al jaren geleden zijn we begonnen met de microplastics1 uit onze cosmetische formules van Eucerin rigoureus te vervangen en we zijn er trots op onze doelstelling van het beëindigen van het gebruik van microplastics in onze cosmetische formules sinds eind 2023 te hebben bereikt.

Gerelateerde artikelenEucerin's ambities voor 2025

Als wereldwijde pionier in huidverzorging herdefiniëren we onze benadering van duurzaamheid en zetten we ons in voor een ambitieuze agenda. In navolging van vier belangrijke duurzaamheidsambities, beloven we om de Eucerin producten die je kent en waar je van houdt op een duurzamere manier te formuleren en te verpakken.

1 Microplastic volgens de UNEP-definitie (United Nations Environment Programme)

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek