Geparfumeerde producten voor de droge, gevoelige huid: kan dat?

Leestijd: 6 min
Ontdek meer

Mogen op een droge, gevoelige huid geparfumeerde producten worden gebruikt?

Veel mensen met een droge huid kiezen ongeparfumeerde formules omdat ze denken dat ze moeten afzien van parfum om hun droge huid doeltreffend te kunnen verzorgen. Ook kun je last hebben van een parfum gevoelige huid. Producten zonder parfum zijn prima als dat je voorkeur is, maar nu is er een alternatief. Twee nieuwe producten in het Eucerin UreaRepair PLUS-assortiment (een reinigingsproduct en een hydraterend product) bieden het beste van twee werelden: een effectief product voor de droge huid en een subtiel, rustgevend en uniseks parfum om het met plezier te gebruiken. 

Waarom zijn geparfumeerde huidverzorgingsproducten zo populair?

Wie houdt niet van een product dat lekker ruikt?

Huidverzorgingsproducten zijn belangrijk om de huid er op haar best te laten uitzien en aanvoelen, maar het gaat om meer dan dat. Je huid verzorgen is een ritueel, want zo kunnen we een paar minuten van onze drukke dagen nemen om onszelf te verzorgen.

De geur kan een belangrijke rol spelen bij het schoonheidsritueel

Voor velen van ons speelt de geur een belangrijke rol bij ons huidverzorgingsritueel: een geur kan ontspannend en rustgevend of verfrissend en verkwikkend zijn.

De geur kan ervoor zorgen dat je een product met plezier gebruikt, we zijn meer geneigd om het regelmatig te gebruiken en onze huid profiteert zo meer van de actieve ingrediënten.

Kan parfum een huidreactie veroorzaken?

Sommige parfums kunnen de gevoelige huid irriteren, en van parfums is bekend dat ze een vaak voorkomende oorzaak zijn van huidreacties1, die het vaakst voorkomen bij een huid met een aangetaste huidbarrière als gevolg van aandoeningen zoals een huid met neiging tot atopie. Van bepaalde ingrediënten van parfums, zoals benzylalcohol, limoneen en linalool is bekend dat ze de kans op reacties vergroten en de Cosmeticaverordening van de EU vereist dat ze moeten worden vermeld op de ingrediëntenlijst wanneer ze worden gebruikt.2 Als u een droge, gevoelige huid en/of parfum gevoelge huid hebt, adviseren we u om op de aanwezigheid van deze ingrediënten te controleren en ze zoveel mogelijk te vermijden. Als u twijfelt over de geschiktheid van een product voor uw huid, probeer dan om een pleistertest uit te voeren op een klein stukje van uw huid om te zien of er een reactie optreedt voordat u het product op uw hele lichaam aanbrengt. 

Zijn geparfumeerde producten geschikt voor mijn droge huid?

Iedereen heeft een andere huid en sommige mensen kunnen gevoeliger zijn voor parfums dan anderen.                              

Mensen met een droge, gevoelige huid kiezen vaak ongeparfumeerde formules, omdat ze denken dat ze moeten afzien van parfum en de voorkeur moeten geven aan een verzorgingsproduct dat goed werkt tegen de droogheid van hun huid. Maar in werkelijkheid kunnen best geparfumeerde producten worden gebruikt zolang ze grondig getest zijn en klinisch en dermatologisch bewezen geschikt zijn voor een droge, gevoelige huid.

Dankzij meer dan 130 jaar expertise in dermo-cosmetische huidverzorging, bevatten alle Eucerin producten alleen ingrediënten waarvan is bewezen dat ze goed worden verdragen door een gevoelige huid.

We zijn er trots op dat we een van 's werelds meest toonaangevende en betrouwbare dermo-cosmetische merken zijn. Eucerin gebruikt alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Onze expertise in onderzoek en ontwikkeling zorgt ervoor dat alle Eucerin formules - ook de parfums ervan - uitgebreid en grondig in vitro (in het laboratorium) en in vivo (op vrijwilligers) getest zijn voordat de producten op de markt worden gebracht. Van al onze producten is klinisch en dermatologisch bewezen dat ze goed worden verdragen door de huid, ook door de gevoelige huid.

Welke Eucerin producten zijn het meest geschikt voor mijn droge huid?

Net zoals alle producten in het assortiment, is van de twee nieuwe geparfumeerde producten klinisch en dermatologisch bewezen dat ze effectief reinigen en verzorgen en goed worden verdragen door de droge, gevoelige huid. Ze zijn geschikt voor volwassenen, ook voor degenen met een rijpe huid en/of diabetes, en voor kinderen vanaf drie jaar. Als u of uw kind een huid met neiging tot atopie heeft, adviseren we u het Eucerin AtopiControl assortiment.

 

 

1) J. Cheng, Fragrance Allergic Contact Dermatitis, Dermatitis, 2014 2) European Commission, Scientific Committee on Consumer Safety (SCCS), Opinion on fragrance allergens in cosmetic products, 26-27 juni 2012. 3 In een studie met 1.343 patiënten in zes landen gaf 92% van de vrijwilligers positieve feedback over de producten en zei 95% van de dermatologen dat ze Eucerin UreaRepair PLUS zouden aanbevelen voor de verzorging van een droge huid. Eucerin Real-World-Evidence praktijkonderzoek, 2016-2018 (Kroatië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Servië, Slovenië). 4 Shifting the perfume paradigm, A.Kuhn et al, Beiersdorf AG, publicatie ingediend in mei 2020

Urea voor de droge huid: Gold Standard

Het actieve ingrediënt Urea wordt beschouwd als de ‘Gold Standard’ wanneer het erom gaat tekenen van een droge huid tegen te gaan. Andere actieve stoffen die een aanvulling vormen op Urea en de effectiviteit ervan ondersteunen zijn natuurlijke hydratatiefactoren (Natural Moisturizing Factors of NMF's), Ceramiden en Gluco-Glycerol. 
Dit zijn allemaal hoofdingrediënten in het Eucerin UreaRepair PLUS-assortiment dat wordt vertrouwd en aanbevolen door consumenten en dermatologen over de hele wereld als effectieve verzorging voor de droge huid.3

Een hydraterende bodylotion voor de droge huid met een subtiel, rustgevend parfum

Hydraterende bodylotion voor de droge huid van Eucerin
Hydraterende bodylotion voor de droge huid van Eucerin

Eucerin UreaRepair PLUS 5% Urea Lotion (rustgevend parfum) geeft de droge, ruwe huid de nodige dagelijkse verzorging. Dankzij een unieke combinatie van ingrediënten – Urea, andere natuurlijke hydratatiefactoren of NMF's en Ceramiden – geeft het een onmiddellijke verzachting en een intensieve, langdurige hydratatie, wat het heroptreden van tekenen van droogheid en ruwheid tot 48 uur lang vertraagt en de huid er glad en zacht laat uitzien en aanvoelen. Het product is ook licht geparfumeerd met geuringrediënten waarvan de huidverdraagzaamheid is bewezen op de droge en gevoelige huid. Het biedt alle voordelen van verzachting van de droge huid met een rustgevend, subtiel parfum.

Het uitgebreide assortiment Eucerin UreaRepair producten bestaat uit reinigingsproducten, bodylotions, crèmes (met name verzorgingsproducten voor het gezicht, de handen en de voeten) en een intensieve verzorgingscrème voor extreem droge huidgebieden. Al deze producten zijn ongeparfumeerd, maar het assortiment bevat nu ook twee licht geparfumeerde producten: Eucerin UreaRepair PLUS Urea Doucheschuim en Eucerin UreaRepair PLUS 5% Urea Lotion (rustgevend parfum). 

Hydraterende en reinigende producten voor de droge huid van Eucerin

Een doucheschuim voor de droge huid met een licht, rustgevend parfum

Doucheschuim voor de droge huid van Eucerin

Eucerin UreaRepair PLUS Urea Doucheschuim is een mild gezichts- en lichaamsreinigingsproduct voor dagelijks gebruik.  Met een unieke combinatie van hydraterende ingrediënten – Urea en andere natuurlijke hydraterende factoren (Natural Moisturizing Factors of NMF's) – voelt het licht en zacht aan op de huid en reinigt het zachtjes zonder te schuren, wat de huid beschermt tegen verdere uitdroging en de huid glad en soepel laat aanvoelen.

Het product is ook licht geparfumeerd met geuringrediënten waarvan de huidverdraagzaamheid en eigenschappen die helpen  roodheid te verminderen op een droge huid zijn bewezen.4 Het biedt alle voordelen van een milde reiniging met een rustgevend, subtiel parfum.

Gerelateerde artikelen

Maak je routine compleet

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek