Fronsrimpels verminderen: zo doe je het

Leestijd: 0 min
Ontdek meer

Je fronsrimpels natuurlijk verminderen? Zo kom je er van af!

We fronsen allemaal weleens, in de zon of wanneer we ergens van opkijken. Een veelvoorkomend gevolg hiervan is rimpels tussen de wenkbrauwen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om fronsrimpels te verminderen. Maar wat zijn fronsrimpels eigenlijk, hoe ontstaan ze en welke soorten zijn er allemaal. En misschien wel het belangrijkste: hoe kun je ze op een natuurlijke manier verminderen? In deze tekst leer je alles over fronsrimpels, van hoe ze ontstaan tot manieren om ze weg te krijgen.

Hoe ontstaan (diepe) fronsrimpels of fijne lijntjes op het voorhoofd?

Fronsrimpels kunnen op verschillende manieren ontstaan. Wanneer je ouder wordt, wordt je huid dunner en nemen de stoffen die de huid glad maken af, zoals Collageen, Elastine en Hyaluronzuur. Ook spelen de beweging van de spieren in het voorhoofd een belangrijke rol bij het ontstaan van fronsrimpels.

Diepe fronsrimpels zijn vaak goed zichtbaar tussen de wenkbrauwen. Deze rimpels worden veroorzaakt door het voortdurend samentrekken van de spieren in het voorhoofd. Na verloop van tijd neemt de elasticiteit in de huid af, waardoor diepe rimpels tussen de wenkbrauwen ontstaan.

Naast diepe fronsrimpels zijn er ook fronsrimpels die minder opvallend zijn. Deze rimpels ontstaan wanneer we onze wenkbrauwen fronsen of onze ogen samenknijpen. Ze zijn meestal minder diep en worden ook wel fijne lijntjes genoemd. Fijne lijntjes op het voorhoofd kunnen ook ontstaan door genetische factoren, blootstelling aan de zon en een ongezonde levensstijl, zoals roken. Veel mensen willen ook deze fijne lijntjes verminderen om een gladdere en jeugdigere uitstraling te krijgen.

Fronsrimpels natuurlijk verminderen: 5 tips

Gelukkig zijn er verschillende manieren om fronsrimpels op een natuurlijke manier te verminderen.


Bewustwording

Het begint met de bewustwording van je gezichtsuitdrukkingen omdat fronsen de kans op rimpels kan vergroten. Probeer bewust te ontspannen en vermijd overmatig fronsen of het optrekken van je wenkbrauwen.


Gezichtsfitness

Er zijn diverse gezichtsoefeningen die kunnen helpen bij het versterken van de spieren en het verbeteren van de elasticiteit van de huid. Gezichtsfitness bestaat uit verschillende oefeningen om de huid soepel te houden en de bloedcirculatie te verbeteren.


Massage

Het regelmatig masseren van je voorhoofd en het gebied tussen je wenkbrauwen kan de doorbloeding verbeteren en de spieren ontspannen. Dit kan met de handen door zachte, opwaartse bewegingen te maken of gebruik een gezichtsmassageapparaat, zoals een gezichtsroller.

Crèmes

Eucerin biedt verschillende hydraterende crèmes aan met een SPF, zoals de Hyaluron- Filler + 3x Effect Dagcrème SPF 30 en de Hyalruon-Filler + 3x Effect Hydratatie booster. Deze kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, zoals de fronsrimpel.

Bescherming tegen de zon

Blootstelling aan de zon kan bijdragen aan vroegtijdige huidveroudering en het ontstaan van fronsrimpels. Bescherm je huid tegen UV-straling door een dagcrème en/of zonnebrandcrème met hoge SPF te gebruiken en draag een zonnebril om het gebied rond de ogen te beschermen.

Producten van Eucerin om fronsrimpels te verminderen

Eucerin heeft meerdere geschikte producten voor het verminderen en voorkomen van fijne lijntjes en fronsrimpels. De Hyaluron-Filler +3x Effect producten zijn geschikt voor de fijne lijntjes en eerste tekenen van huidveroudering. De Hyaluron-Filler + Volume-Lift lijn helpt volumeverlies te herstellen, de huid te verstevigen en gezichtscontouren opnieuw te definiëren voor een verbeterde uitstraling met meer expressie. Gebruik voor het verbeteren van de elasticiteit van de rijpe huid en het opvullen van diepe rimpels de Hyaluron-Filler + Elasticity producten. Ontdek hieronder de geschikte Eucerin producten:

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek