Hoe kies ik de beste gezichtsreiniger voor mijn huid?

Leestijd: 5 min
Ontdek meer

Grondig maar mild dagelijks reinigen is de eerste stap bij een effectieve huidverzorgingsroutine. Dit artikel gaat over waarom tweemaal per dag reinigen en tonic gebruiken belangrijk is. We geven ook advies over hoe je de beste gezichtsreiniger kunt kiezen voor je huidtype, -conditie en voorkeur voor textuur en we stellen je de Eucerin DermatoCLEAN  [HYALURON] lijn voor met reinigers, een tonic en een oogmake-up remover.

Waarom is reinigen en het gebruik van tonic belangrijk?

Reinigen verwijdert vuil en vervuiling

Bij het reinigen worden onzuiverheden (vuil en vervuiling), make-up en overtollige talg verwijderd, die als ze op de huid blijven zitten, de huid kunnen irriteren en het vermogen van de huid om als effectieve beschermlaag te werken kunnen verminderen. Reinigen ondersteunt ook de regeneratie van de huid en is dus vooral belangrijk voor een huid vatbaar voor onzuiverheden en met neiging tot acné. 

Gebruik van een tonic helpt de laatste sporen van een reiniger te verwijderen, verfrist de huid en herstelt de natuurlijke pH, wat voor een verdere ondersteuning van de werking van de huidbarrière zorgt.

Verzorgingsproducten kunnen beter in een huid dringen die is gereinigd en waarop tonic is gebruikt. Dit betekent dat ze effectiever zijn en je een maximaal voordeel voor je huid krijgt. Je gezicht reiningen is dus zeer aanbevolen vóór het aanbrengen van je verzorgende producten.

Hoe vaak moet je je gezicht reinigen?

We adviseren je je gezicht tweemaal per dag te reinigen en tonic te gebruiken.

Reinig je gezicht 's ochtends en 's avonds

Waarom 's ochtends je gezicht reinigen?

De talgklieren in je huid produceren talg - een vette stof die ervoor zorgt dat de huid niet uitdroogt - zowel overdag als 's nachts. In de ochtend reinigen zorgt ervoor dat je overtollige talg en dode huidcellen verwijdert.

Waarom 's avonds je gezicht reinigen?

's Avonds reinigen zorgt ervoor dat het vuil van overdag (zoals vervuiling en zweet) en alle resten van make-up, concealer en zonnebeschermingsfilters, volledig worden verwijderd voordat je naar bed gaat. Dit helpt het herstellend vermogen van de huid gedurende de nacht te ondersteunen.

Wat is de beste gezichtsreiniger voor mijn huid?

Kies ten eerste een reiniger die geschikt is voor je huidtype en -conditie en waarvan is bewezen dat deze op een effectieve, maar milde wijze reinigt. 

Wat je huidtype ook is, we raden je aan om producten te kiezen die zijn getest op een gevoelige huid en zonder harde ingrediënten: veel soorten zeep bevatten alkali en kunnen de natuurlijke beschermlaag van de huid beschadigen en uitdrogen. In het ideale geval bevat je reiniger ook hydraterende ingrediënten die de natuurlijke mate van hydratatie van de huid ondersteunen.

Kies reinigers die passen bij je huidtype, -conditie en gewenste textuur.

Kies ten tweede een combinatie van producten die geschikt zijn voor de soort reiniging die je nodig hebt: als je bijvoorbeeld hardnekkige waterproof mascara draagt, kan het helpen die eerst met een speciale oogmake-up remover te verwijderen voordat je een reiniger en tonic op de rest van je gezicht gebruikt.

En kies ten slotte producten die je graag gebruikt, omdat we allemaal een verschillende voorkeur voor texturen hebben en manieren waarop we willen reinigen. Op die manier ben je beter gemotiveerd om tweemaal per dag te reinigen.

De Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] lijn bestaat uit producten voor alle huidtypen, ook de gevoelige huid

Als je huidtype normaal tot gemengd is, raden we onze reinigers in de vorm van een micellair schuim of micellair water aan. Onze reinigers in de vorm van micellair schuim en micellair water zijn met hun hydraterende ingrediënten en bewezen effectiviteit voor verbetering van de hydratatie van de huid, ook geschikt voor de droge huid. Maar als je huid bijzonder droog is, raden we onze voedende reinigingsmelk aan.

Wat je huidtype ook is,  al onze DermatoCLEAN [HYALURON] reinigers moeten worden gevolgd door Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] Tonic. De tonic bereidt je huid voor op de volgende fase van je huidverzorgingsroutine en zorgt ervoor dat de huid alle voordelen van je verzorgingsproducten maximaal kan opnemen.

Als je een hardnekkige waterproof mascara of waterbestendige make-up draagt, raden we je aan deze eerst te verwijderen met Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] Eye Make-Up Remover die geschikt is voor alle huidtypen.  Van veel van onze reinigers is bewezen dat ze oogmake-up verwijderen, maar de reiniging is altijd grondiger als je eerst een speciale oogmake-up remover gebruikt.

Alle Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] producten zijn geschikt voor de gevoelige huid, maar:

  • als je huid overgevoelig is, raden we Eucerin UltraSensitive Cleanser aan.
  • als je huid een neiging tot acne en puistjes heeft, raden we je aan om reinigers en tonics uit de Eucerin DERMOPURE lijn te gebruiken.

Welke Eucerin reiniger is het beste voor mijn huid?

Eucerin DermatoCLEAN [HYALURON] is een uitgebreide lijn van hydraterende reinigers voor elk huidtype, elke reinigingsbehoefte en alle textuurvoorkeuren. Van deze producten is klinisch en dermatologisch bewezen dat ze mild en effectief reinigen. Ze bevatten een combinatie van een extra mild reinigingscomplex met hyaluronzuur en andere hydraterende ingrediënten van natuurlijke oorsprong, die de natuurlijke hydratatie van de huid beschermen en de huid niet uitdrogen. De huid voelt schoon, zacht en gehydrateerd aan.

Gezichtsreinigers van Eucerin voor de gevoelige huid

Hoe moet ik reiniger en tonic gebruiken?

Hoe je reinigt heeft natuurlijk te maken met welke reiniger je gekozen hebt:

  • Een reiniger in de vorm van een gel of schuim moet worden verwijderd met water
  • Een reinigingsmelk kan worden verwijderd met water of kan worden gebruikt en zachtjes verwijderd met een wattenschijfje
  • Een reiniger in de vorm van micellair water wordt gebruikt met een wattenschijfje

    En hoe je je gezicht schoonmaakt hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur:
  • Sommige mensen reinigen vaak 'dubbel', wat betekent dat ze twee keer reinigen, soms met twee verschillende producten, omdat ze vinden dat de huid zo grondiger gereinigd wordt
  • Sommige mensen gebruiken graag een warme doek (een mousseline doek ondergedompeld in warm water) om hun reiniger te verwijderen

Maar in principe zijn er twee hoofdstappen: eerst reinigen, dan tonic gebruiken. En als je hardnekkige waterproof mascara of waterbestendige oogmake-up draagt, drie stappen: oogmake-up verwijderen, reinigen en dan tonic gebruiken."

Gerelateerde artikelen

Maak je routine compleet

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek