Producten van Eucerin en hun ingrediënten

Uitgebreid onderzoek en liefde voor de huid staan aan de basis van de kwaliteitsproducten van Eucerin. Uiteraard zijn de experts van Eucerin zeer zorgvuldig in het selecteren van ingrediënten voor alle producten en zorgen ze ervoor dat het er niet onnodig veel zijn. Bij intoleranties of allergieën kan het echter zinvol zijn om te zoeken naar bepaalde ingrediënten in onze ingrediëntendatabase

Basisingrediënt

Vitamine C

Effect

Vitamine C (ook bekend als ascorbinezuur en L-ascorbinezuur, hoewel dat eigenlijk verschillende vormen van de Vitamine zijn) is een essentiële voedingsstof voor onze algemene gezondheid en voor een gezond uitziende huid. 

Vitamine C is cruciaal voor de collageensynthese in de huidcellen. Als een van de natuurlijke vulstoffen van de huid geeft collageen de jonge huid haar stevige structuur en gladde uiterlijk, maar met de jaren neemt het af. Dit wordt in ruime mate veroorzaakt door vrije radicalen, die de collageenproducerende cellen beschadigen. Vitamine C is ook een krachtig antioxidant dat vrije radicalen neutraliseert en de huid tegen veroudering beschermt. 

Het menselijk lichaam kan zelf geen Vitamine C aanmaken en is dus afhankelijk van externe bronnen, meestal via de voeding, bijvoorbeeld uit citrusvruchten. Vitamine C is ook een doeltreffend bestanddeel voor de huidverzorging, omdat het de opperhuid versterkt en uiteindelijk beschermt, waardoor de huid er stralend en fris blijft uitzien. Een van zijn vormen, L-ascorbinezuur, is werkzamer en uitvoeriger onderzocht en beproefd als huidverzorgingsingrediënt dan andere. Eucerin gebruikt L-ascorbinezuur in Eucerin Hyaluron-Filler Vitamine C Booster.

Kies een ingrediënt