Deze vier vrouwen zagen hoe hun huid er over dertig jaar uitziet

Leestijd: 6 min
Ontdek meer

Vraag je je weleens af hoe je er over dertig jaar uitziet? Bij Eucerin gaven we vier vrouwen een kijkje in de toekomst. Na een grondige huidanalyse van huidexpert Susanne gingen we aan de slag. Met behulp van professionele technieken verouderden we hun gezicht, compleet met rimpels, hangende oogleden en pigmentvlekken. Benieuwd naar de reacties op de before en after? Lees hieronder verder.

Monique: smeert niet altijd zonnebrandcrème

Monique (30) merkt de laatste jaren dat haar huid verandert. In het verleden smeerde ze geen zonnebrandcrème als ze in de zon kwam. Ook ging ze vaak onbeschermd onder de zonnebank.

Huidanalyse
Susanne ziet dat de gevoeligheid, elasticiteit en hydratatie van Moniques huid prima is. “Wel is er wat roodheid aanwezig in de vorm van couperose. Rimpels, bijvoorbeeld tussen haar neus en lippen, zijn ook al zichtbaar.” Ook is er opgebouwde zonschade bij Monique zichtbaar. De pigmentvlekken die ze nu heeft, zijn onder andere het resultaat van onbeschermd zonnen. In de toekomst kan dit erger worden.

Toekomstschets
Susanne verwacht dat Monique op latere leeftijd meer en meer pigmentvlekken krijgt als ze onbeschermd blijft zonnen. Daarbij waarschuwt Susanne voor de dunne huid rond haar ogen, waar ze als eerste meer rimpels zal krijgen. “De lijnen tussen haar neus en lippen worden naar verwachting ook dieper. Ook dit heeft te maken met zonschade: op het ontstaan en verergeren van rimpels heeft de zon een grote invloed.”

Het advies
Susanne raadt Monique de Hyaluron-Filler productlijn aan. Deze helpt rimpels te verminderen. Een serum uit de productlijn Anti-Pigment helpt pigmentvlekken te verminderen. Hierin zit B-Resorcinol, een ingrediënt dat de activiteit van tyrosinase (het stofje dat melanine produceert) vermindert. Het serum kan Monique onder haar dag- en nachtcrème gebruiken. Dit is een goede combinatie om het huidverouderingsproces te vertragen.

Moniques reactie
Monique vond de foto behoorlijk schrikken. “O, wat erg! Wat een oude dame! Dat grijze haar vind ik echt niks. En dat mijn huid slapper wordt en zo verandert. Dit is behoorlijk confronterend.” Over haar rimpels was Monique wel positiever. “De rimpels vind ik minder erg dan ik had verwacht. Wel ga ik voortaan meer zonbescherming smeren – dat vergeet ik echt niet meer.” Op het laatst voegde ze er nog aan toe: “Trouwens, ik bedenk me ineens dat ik wel heel erg op mijn moeder ga lijken.”

Ann Sophie: heeft dankzij haar genen een stevige huid

Ann Sophie (38) is geadopteerd uit Libanon en kent haar biologische familie niet. Ze is daarom erg benieuwd naar de invloed van haar genetische achtergrond op haar huid. Ze is voor haar werk als fotograaf veel buiten en loopt vaak onbeschermd in de zon.

Huidanalyse
Susanne ziet dat de huid van Ann Sophie erg stevig is. “De huid van Ann Sophie is goed gehydrateerd en maakt voldoende talg aan. Wel is haar huid op de T-zone een beetje vet en op de wangen een beetje droog. Hier zijn ook wat teleangiëctasieën te zien, ook wel couperose genoemd. Ook het huidanalyse-apparaat geeft aan dat de roodheid in haar huid bovengemiddeld is.”

Toekomstschets
Door de combinatie van veel in de zon gaan maar niet altijd even goed smeren en door de afkomst van Ann Sophie, ligt volgens Susanne hyperpigmentatie op de loer. Veel vrouwen met haar genetische achtergrond hebben hier last van. “Vooral in haar hals is de zonschade al zichtbaar, ook in de vorm van huidverslapping en rimpels. De verschijnselen van couperose zullen naar verwachting ook erger worden. Zonbescherming is daarom essentieel.”

Het advies
Ann Sophie heeft volgens Susanne ook baat bij een anti-rimpelproduct. De Hyaluron-Filler productlijn met onder andere het ingrediënt hyaluronzuur helpt de huid om vocht vast te houden en dus rimpels te verminderen. Verder heeft Ann Sophie geen extra verzorgingsproduct nodig, omdat ze van zichzelf een stevige huid heeft. Wel mag ze niet vergeten zich goed in te smeren met een zonbeschermingsproduct.

Ann Sophies reactie
Ann Sophie was behoorlijk geschokt. “Wat heftig! Ik herken mezelf bijna niet. Mijn lippen lijken een stuk dunner en mijn haar, pff.” De eerste beslissing was om dat altijd te blijven verven. De rimpels mogen blijven. “Eerlijk gezegd, vind ik de rimpels best mooi. Subtiel. Als dat echt zo wordt, dan teken ik ervoor.”

Ruth: heeft een extreem gevoelige huid

Ruth (29) heeft een extreem gevoelige huid. Ze heeft last van allergieën, reageert snel op producten en heeft in het verleden rosacea gehad.

Huidanalyse
Na een grondige inspectie van de huid van Ruth, heeft Susanne haar analyse klaar. “De huid van Ruth is op dit moment mooi stevig. Wel heeft haar huid zowel een tekort aan vocht als een tekort aan lipiden. Verder is haar huid heel licht en is er wat couperose (roodheid) te zien in haar gezicht.”

Toekomstschets
Susanne schat in wat Ruths huid in de toekomst zal doen. "Door het tekort aan talg, vocht en lipiden kan haar huid sneller gaan verslappen. Dit zorgt ervoor dat ze risico loopt op de vorming van droogtelijntjes in de toekomst. Ook kan dit tekort meer rimpels veroorzaken. Omdat de huid van Ruth al wat uitgezette bloedvaatjes in het gezicht laat zien, bestaat de kans dat dit erger wordt."

Productadvies
Voor Ruth is het belangrijk dat haar verzorgingsproducten afgestemd zijn op een overgevoelige huid. Onze UltraSENSITIVE en AntiREDNESS productlijnen kalmeren en hydrateren de huid en zorgen dat roodheid afneemt.

Ruths reactie
Ruth vond het zien van haar foto best pittig. “Vooral de vlekkerige huid valt me op. En de hangende oogleden. Maar eerlijk gezegd valt het niet onwijs tegen. Het is best oké.” Later voegde ze eraan toe dat ze wel fanatieker aan de slag gaat met zonbescherming. “Als ik huidveroudering zolang mogelijk kan uitstellen, graag. Dat is na het zien van deze foto wel zeker.”

Salwa: heeft door roken een minder doorbloede huid

De 42-jarige Salwa ziet steeds meer en steeds diepere rimpels in haar gezicht verschijnen, vooral rond haar mond en ogen. Ze rookt, en is mede hierdoor benieuwd of ze meer rimpels heeft dan leeftijdsgenoten.

Huidanalyse
Susanne vindt dat Salwa’s huid voor haar leeftijd de juiste stevigheid heeft. “De huid is goed gehydrateerd, maakt voldoende talg aan en is minder gevoelig dan normaal. Wel zie je wat verslapping rondom haar mond. Ook heeft ze pigmentvlekken, waaronder op haar voorhoofd.”

Toekomstschets
Salwa heeft op dit moment niet meer rimpels dan de meeste vrouwen van haar leeftijd. “De voorspelling is dat dit zich zo verder zal blijven ontwikkelen. Wel kan het roken een negatieve invloed hebben op de huid, want elke tien jaar dat je rookt, zie je er gemiddeld tweeënhalf jaar ouder uit. Als Salwa blijft roken, zal ze een grauwere huid krijgen, zullen de rimpels tussen haar neus en lippen meer tot uiting komen en zal er meer verslapping rond de mond optreden.”

Het advies
Salwa heeft baat bij een anti-rimpelproduct: de Hyaluron-Filler productlijn met onder andere het ingrediënt glycine-saponine. Dit helpt de huid om meer hyaluronzuur aan te maken, een stof die vocht vasthoudt en zo rimpels van binnenuit ‘opvult’. Een bijpassend serum is ook aan te raden, zeker voor rokers. Dit geeft de huid een extra boost.

Salwas reactie
“Wat een groot verschil!”, zei Salwa na het zien van haar after-foto. “Het eerste wat met opvalt zijn de witte haren en de rimpels rond mijn mond.” Dat een goede huidverzorging essentieel is, begrijpt Salwa na het zien van deze foto meteen. “Ik ga veel beter zorgen voor mijn huid.”

Een goede huidanalyse geeft je inzicht.

De bovenstaande vrouwen hebben elk inzicht gekregen in hoe hun genen, leefgewoonten en huidverzorging van invloed zijn op de toekomst van hun huid. Herken jij jezelf in een van deze voorbeelden?

Maak je routine compleet

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek