De wetenschap achter – UreaRepair PLUS

Leestijd: 5 min
Ontdek meer

Eucerin UreaRepair PLUS LOTION met Urea, NMFs en Ceramiden

  • Effectieve en klinisch bewezen huidverzorging voor patiënten met Xerose 1
  • Merkbare vermindering van de symptomen van een droge huid bij dagelijks gebruik 2
  • Ook geschikt voor mensen met Xerose, Diabetes, Keratosis Pilaris en Psoriasis3

(1) Een twee-weken lange gerandomiseerde gecontroleerde studie waarbij de geteste producten dagelijks werden aangebracht op de binnenkant van de onderarm bij 44 vrouwelijke patiënten (50-70 jaar) met een zeer droge huid. De hydratie van de huid werd gemeten na één en twee weken.
(2) De behandeling van de droge huid met een formule met glyceryl, natuurlijke hydraterende factoren en ceramide; Weber e.a. JCAD 2012.
(3) Data op BDF file.

Indrukwekkende resultaten van de producten uit de UreaRepair PLUS lijn

Eucerin UreaRepair PLUS biedt een uitgebreid productassortiment bestaande uit lotions, crèmes, reinigingsmiddelen en speciale hand- en voetbehandelingen. De producten bevatten verschillende concentraties van het hydraterende ingrediënt Urea, de hoeveelheid concentratie je dient te gebruiken is afhankelijk van de droogte van de huid. Eucerin heeft ook verschillende productlijnen ontwikkeld voor een droge huid op het gezicht.

Eucerin heeft al meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van de ontwikkeling van producten voor de droge huid. Deze expertise werd bevestigd in de jaren 1990, toen de wetenschappers van Eucerin ontdekten hoe zij een natuurlijke hydraterende factor konden verwerken in dermocosmetica. Ze ontwikkelden een product dat zowel effectief was tegen een droge huid en plezierig was in gebruik. De hydraterende factor die zij gebruikten was Urea, dit is nu één van de meest gerespecteerde en veelgebruikte ingrediënten om de symptomen van een droge huid aan te pakken: van een droge, tot extreem droge, jeukende en schilferende huid.

Expertise in actie: Dr. Filbry leidt een deskundig team van huidwetenschappers bij Eucerin.

Eucerin is vandaag de dag nog steeds leider op gebied van innovatie van effectieve verzorging voor de droge tot extreem droge huid. In dit artikel laat Dr. Alexander Filbry (Eucerin's hoofd- productontwikkelaar van lichaamsverzorging) de wetenschap zien achter de oorzaken van een droge huid en vertelt hoe de symptomen het beste behandeld kunnen worden.

Alle Eucerin UreaRepair PLUS producten zijn ontwikkeld met een unieke combinatie van ingrediënten. Het is klinisch bewezen dat de producten directe verlichting bieden én 48 uur lang zorgen voor de vertraging van symptomen van een droge huid.

Van alle Eucerin UreaRepair PLUS producten is klinisch bewezen dat ze lipiden en vocht aanvullen, onmiddellijke verlichting bieden en de symptomen van een droge huid voor 48 uur lang verlichten. De huid wordt gladder, zachter en soepeler.

"Onderzoek toonde de effectiviteit van onze producten aan," concludeert Dr. Filbry. "Klinische studies hebben tevens aangetoond dat de UreaRepair PLUS producten geschikt zijn voor de rijpere huid en ook voor mensen met Psoriasis, Keratosis Pilaris en Diabetes.*"

* Niet alle producten zijn geschikt voor alle huidcondities. Lees a.u.b. de informatie op de productverpakkingen.

De achtergrond van UreaRepair PLUS

Onmiddellijke en langdurige verlichting van de droge huid

Expertise in actie: Dr. Filbry, hoofd-productontwikkelaar van lichaamsverzorging bij Eucerin, geeft leiding aan een uitmuntend team van huidexperts.
De hoofdzaken van een extreem droge huid zijn een tekort aan hydratatie en een verminderde barrièrefunctie.

Een droge huid is een veelvoorkomend huidprobleem. Afhankelijk van de ernst van de droogte kan de huid rood zijn, erg trekkerig en ruw aanvoelen en gaan jeuken en schilferen. Een droge huid wordt veelal veroorzaakt door te weinig hydratatie en een verminderde barrièrefunctie wat een gevolg is van:

  • Onvoldoende lipiden: deze zijn essentieel voor een stabiele barrièrefunctie die de huid tegen vochtverlies beschermt.
  • Een tekort aan Urea en NMF's (Natural Moisturizing Factors) die het vocht binden in de huid.

"Mensen die last hebben van een droge huid, hebben meer nodig dan enkel onmiddellijke verlichting. Zij zoeken naar een langdurige oplossing voor symptomen als ruwheid, jeuk en schilfers."

De wetenschappers van Eucerin ontwikkelden een productlijn die zowel een effectieve oplossing biedt als langdurig de symptomen van een droge tot extreem droge huid verlicht. 

Het ontwikkelproces begon met Urea. "Urea is het hoofdingrediënt van onze UreaRepair PLUS lijn", legt Dr. Filbry uit. Als een natuurlijke hydraterende factor (NMF), reguleert Urea het vochtgehalte in de huid. "Urea is een natuurlijk onderdeel van de huid en wordt daarom goed verdragen, zelfs door de droge en gevoelige huid", voegt hij toe. Urea is hygroscopisch, wat betekent dat het in staat is om vocht te binden aan de bovenste laag van de huid. Maar dat is niet het enige voordeel. "Urea is ook keratolytisch, wat betekent dat het de verbindingen tussen dode huidcellen breekt", legt Dr. Filbry uit. "Als onderdeel van onze formules, verbetert Urea de natuurlijke huidafschilfering en zorgt voor verzachting van de huidoppervlak van een droge huid."

De Eucerin UreaRepair PLUS lijn bevat producten met 5% en 10% Urea. Dr. Filbry legt uit dat de "concentratie van Urea afhangt van de droogte van de huid. Iemand met een extreem droge huid die jeukt en schilfert heeft meer baat bij een hogere concentratie Urea: tot 10%. Wanneer de huid enkel droog en een beetje ruw is, biedt een lagere concentratie Urea al verlichting. Gedeelten van de huid die sneller droog worden, zoals de voeten, handen en knieën, profiteren van producten die speciaal voor deze delen ontwikkeld zijn".

De UreaRepair PLUS formules zijn verrijkt met Urea en andere NMF's (waaronder Aminozuren, anorganische zouten en lactaat) en Ceramide. Ceramiden zijn lipiden (vetten) die van nature voorkomen in een gezonde huid en werken ter bescherming van de buitenste laag van de huid. "Cermiden voorkomen dat vocht uit de huid verdampt en helpt om irriterende stoffen te weren die kunnen zorgen voor jeuk en ontstekingen", vertelt Dr. Filbry. Daarbij komt nog dat bewezen is dat "Ceramide de natuurlijke barrière herstelt, vocht in de huid behoudt en droogte voorkomt en behandelt".

"Onze meest effectieve lotions zijn verder verrijkt met Gluco Glycerol," vertelt Filbry. Gluco Glycerol is een molecuul dat ervoor zorgt dat water wordt verspreid in de dieper gelegen lagen van de huid.

Alle ingrediënten werken samen in de Eucerin UreaRepair PLUS formule om de huidbarrière te helpen herstellen, het vochtverlies te verminderen en water te laten binden aan de huid.

De producten bieden onmiddellijke verlichting bij droogte, ruwheid, jeuk en schilfering en vertragen deze symptomen voor 48 uur lang.

Daarnaast zijn ze ook klinisch bewezen geschikt voor de rijpere huid en voor mensen met huidaandoeningen als Psoriasis, Keratosis Pilaris en voor mensen met een diabetische huid.

Gerelateerde producten

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek