Een vrouw krabt aan haar jeukende hoofdhuid

Jeuk aan de hoofdhuid: Symptomen, oorzaken en oplossingen

Jeuk aan de hoofdhuid is gênant, irritant en veroorzaakt vaak ongemak. Veel mensen hebben last van onregelmatigheden op hun hoofdhuid door uiteenlopende oorzaken, zowel intern als extern. Inzicht in de oorzaken en kennis van de oplossingen is de eerste stap in de richting van verbetering en stabilisatie van huidproblemen.
Heb je last van een gevoelige en geïrriteerde hoofdhuid? Lees hier meer..

WAT IS HET?

WAT IS EEN DROGE EN JEUKENDE HOOFDHUID?

Verstoring van de natuurlijke vochtbalans van uw hoofdhuid kan leiden tot jeuk aan de hoofdhuid. Een droge en jeukende hoofdhuid kan te maken hebben met veroudering of huidproblemen zoals atopische dermatitis of psoriasis en de symptomen kunnen uiteenlopen van zeer mild tot extreem.

Jeuk aan de hoofdhuid
Als gevolg van krabben bij jeuk kan de hoofdhuid ontstoken raken.
BELANGRIJKSTE OORZAKEN

Micro-ontstekingen en uw hoofdhuid

Wat zijn micro-ontstekingen? Dit zijn milde ontstekingen van de huid. Deze zijn zelfs zo mild, dat zij bij klinische testen niet worden opgemerkt. Als we echter huidweefsel waarin micro-ontstekingen aanwezig zijn onderzoeken, komen we immuuncellen voor ontstekingen tegen. Met andere woorden, de huid reageert op irritatie door middel van ontstekingen en probeert zich op deze manier te herstellen. Als deze huidcellen vervolgens aan verdere irritatie worden blootgesteld, kan de huid met een 'echte' ontsteking reageren.

Jeuk aan de hoofdhuid
1. Gezonde huid 2. Micro-ontsteking 3. Ontsteking (erytheem)
VAAK GEHOORDE FABELS

VAAK GEHOORDE FABELS

Azijn, natuurlijke oliën, en zelfs voetschimmelspray behoren tot de geclaimde remedies om jeuk aan de hoofdhuid te behandelen. Er is echter geen bewijs dat deze remedies ondersteunt.

Jeuk aan de hoofdhuid
Het is niet bewezen dat natuurlijke middelen zoals oliën effectief een droge hoofdhuid of jeuk aan de hoofdhuid behandelen.
OPLOSSINGEN VOOR EEN JEUKENDE HOOFDHUID

AANBEVOLEN OPLOSSING

Eucerin DermoCapillaire KALMERENDE UREA SHAMPOO en Eucerin DermoCapillaire KALMERENDE HOOFDHUIDBEHANDELING UREA hebben aangetoond dat zij een  droge hoofdhuid kalmeren en jeuk aan de hoofdhuid verlichten en uw haar tegelijkertijd zacht maken en een gezonde glans geven. Lees meer over de shampoo of hoofdhuidbehandeling.

Jeuk aan de hoofdhuid
Eucerin DermoCapillaire KALMERENDE UREA SHAMPOO is geschikt voor dagelijks gebruik.
Jeuk aan de hoofdhuid

Raadpleeg een arts of een dermatoloog als je je zorgen maakt, je ernstige symptomen heeft of je hoofdhuid is ontstoken, vocht afscheidt of pijnlijk is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Als lid van de Eucerin nieuwsbrief profiteer je van veel bijzondere voordelen. Je bent dan altijd direct op de hoogte van het laatste nieuws, acties, wedstrijden, advies, inspiratie en waardevolle tips voor jouw huid. Schrijf je nu gemakkelijk in!

Eucerin

  • Ontvang het laatste nieuws over onze producten
  • We geven je tips voor een stralende huid
  • Doe mee met acties en profiteer van korting