Grove poriën en fijne lijntjes – Hoe kan ik ze verfijnen en verminderen?

Leestijd: 6 min
Ontdek meer

Hoe kan ik mijn huid verzorgen en helpen verdere huidveroudering te voorkomen?

Om verdere tekenen van huidveroudering te helpen voorkomen, is het belangrijk om al in je twintiger jaren een uitgebreide huidverzorgingsroutine te ontwikkelen. De eerste stap is inzicht krijgen in je huidtype. Veel huidtypen hebben meerdere problemen, zoals veroudering, droogheid, hyperpigmentatie of een neiging tot acne. 

Kijk bij huidverzorgingsproducten die poriën verfijnen en de eerste fijne lijntjes verminderen naar formules die in het ideale geval een combinatie van de volgende ingrediënten bevatten:

 

Hyaluronzuur

Hoogmoleculair hyaluronzuur | Laagmoleculair hyaluronzuur

Dit ingrediënt wordt van nature in de huid aangemaakt en speelt een belangrijke rol bij de hydratatie van de huid. Het is een krachtige vochtvanger die water naar de huid aantrekt, en tussen 1.000 en 10.000 keer zijn eigen gewicht aan water bindt. Omdat de huid minder hyaluronzuur produceert naarmate de leeftijd vordert, kan het gebruik van bepaalde vormen van dit actieve ingrediënt in topische huidverzorging de hydratatie en de volheid van de huid een boost geven. Dit helpt het verschijningsbeeld van fijne lijntjes te verminderen. Er bestaan verschillende soorten hyaluronzuur, maar een combinatie van langeketen- en korteketenvormen van het molecuul in een krachtige formule kan de huid effectief opvullen voor een glad uiterlijk.

Glycolzuur

Glycolzuur helpt de huidtextuur gladder te maken

Dit zuur is een chemische exfoliant die vaak wordt gebruikt door vele dermatologen. Glycolzuur is een alfa-hydroxyzuur (AHA) of suikerrietderivaat met een extreem kleine molecuulgrootte. Het werkt door dode huidcellen te verwijderen om de huidtextuur egaal te maken. Producten die Glycolzuur bevatten helpen de gladheid van de huid te verbeteren en laten een stralendere look met een mooie glow tevoorschijn komen. Om zachtere effecten te krijgen, is de concentratie Glycolzuur die in het Huidverfijnend Serum wordt gebruikt lager dan die gewoonlijk wordt gebruikt in dermatologische behandelingen.

Melkzuur

Melkzuur helpt de huid te verstevigen en de grove poriën te verfijnen

Melkzuur is een milde en hydraterende exfoliant. In tegenstelling tot andere zuren, lost het onzuiverheden op, maakt het verstopte poriën vrij en verbetert het de hydratatiefactor van de huid.

Anti-oxidanten

Anti-oxidanten zoals Vitamine C zijn zeer populair in moderne schoonheidsproducten. Anti-oxidanten zoals alfa-glycosylrutine (AGR) en natriumascorbylfosfaat (SAP) helpen effectief vrije radicalen te neutraliseren en beschermen de cellen om de natuurlijke weerstand van de huid te ondersteunen.

Het kan schokkend zijn wanneer we de eerste tekenen van huidveroudering opmerken. Voor velen wordt huidveroudering voor het eerst zichtbaar in de twintiger jaren, en het kan worden verergerd door een combinatie van inwendige en uitwendige factoren. Om ons te beschermen tegen fijne lijntjes en een doffe of korrelige huid, gaan we op zoek naar de meest geschikte huidverzorging om de eerste tekenen van huidveroudering te helpen bestrijden en een gladde en zijdezachte huid te krijgen. 

Eucerins Hyaluron-Filler Huidverfijnend Serum is geformuleerd met een sterke combinatie van actieve ingrediënten, waardoor het een zeer krachtig anti-age serum en porieverfijnend product is om een gladde en zijdezachte huid te krijgen. 

 

Wat zijn de eerste tekenen van huidveroudering?

De eerste tekenen van huidveroudering kunnen fijne lijntjes en een doffe, korrelige huidtextuur zijn

Ieders huidtype en verhaal is uniek, maar velen van ons zoeken al een oplossing om de eerste tekenen van huidveroudering aan te pakken in hun twintiger jaren vanwege de eerste vaak voorkomende tekenen van huidveroudering zoals rimpels of een ruwe textuur. 

Fijne lijntjes en rimpels 
Naarmate de huid ouder wordt, vertraagt het metabolisme ervan ook. Dit betekent dat de stoffen die onze huid glad houden, afnemen. Als het metabolisme in elke cel vertraagt, verliest de huid ook geleidelijk aan vocht en elasticiteit. Dit is een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproce. Tekenen zoals een droge gezichtshuid kunnen echter worden tegengegaan met de juiste huidverzorgingsroutine. Als we nog ouder worden, is de kans op verlies van elasticiteit of leeftijdsgebonden droogheid groot.

Grove poriën en een onregelmatige textuur
Verschillende leefstijlfactoren en erfelijke aanleg kunnen bijdragen aan een algemeen minder gladde huid. Naarmate de huid ouder wordt in de twintiger jaren, begint de natuurlijke regeneratiesnelheid af te nemen, en verschijnt er een ruwe of doffe textuur. Ook al begint de huid in uw twintiger jaren de eerste tekenen van huidveroudering te vertonen, komt een overproductie van talg ook vaak voor, wat verstopte of grove poriën veroorzaakt.

 

 

Wat zijn de inwendige en uitwendige oorzaken van huidveroudering?

De huid veroudert als gevolg van een aantal inwendige en uitwendige oorzaken. Sommige ervan kunnen worden afgezwakt door veranderingen in de leefstijl of topische verzorging, en andere zijn gewoon een natuurlijk proces. Inzicht in hoe en waarom de huid veroudert helpt ons om de effectiefste oplossing te vinden om zichtbare tekenen van huidveroudering of vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. 

Inwendige oorzaken 
Intrinsieke of biologische huidveroudering is een volkomen natuurlijk proces. De huid is een levend organisme en ondergaat in de loop van iemands leven aanzienlijke veranderingen. In onze twintiger jaren kunnen inwendige factoren zoals genetische aanleg of hormonale invloeden de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering tot gevolg hebben. Op deze leeftijd begint de huid van nature yaluronzuur te verliezen en neemt de celvernieuwing af, waardoor de huid minder stralend en glad wordt. Sommige huidtinten of -typen vertonen vroeger tekenen van veroudering dan andere. Een blanke huid vertoont meestal eerder veroudering dan een donkerdere huid, omdat deze minder wordt beschermd tegen uv-stralen. Een gevoelige huid kan ook vroeger rimpels beginnen te vertonen dan minder gevoelige huidtypen.

Uitwendige oorzaken 
Uitwendige factoren met een invloed op de eerste tekenen van huidveroudering zijn blootstelling aan de zon, milieuvervuiling, roken, medicatie, voeding of leefstijl. Al deze factoren kunnen vrije radicalen veroorzaken die tot oxidatieve stress in de huid leiden. Oxidatieve stress versnelt schade aan de huidcellen, met een afname van hyaluronzuur en collageen tot gevolg. Het resultaat is zichtbare vroegtijdige huidveroudering. Duidelijke tekenen zijn verwijde poriën, een ruwe of doffe huid en het verschijnen van fijne lijntjes.  

 

Wat als ik ook een huid met neiging tot acne of een vette huid heb?

Inzicht krijgen in de oorzaken van acne kan helpen om de meest geschikte oplossing voor de verzorging van de huid met neiging tot acne te vinden, wat in sommige gevallen ook het innemen van medicatie kan betekenen. Voor gevallen waarin een vette huid of een huid met neiging tot acne een secundaire zorg is naast het anti-age effect, kan bijzondere aandacht bij het kiezen van texturen van producten de effectiefste manier zijn om de juiste huidverzorging voor de eerste tekenen van veroudering te vinden. Bijvoorbeeld, het kiezen van een geschikte gezichtsreiniger zoals micellair water in plaats van een reinigingsmelk of het kiezen van een gladmakend serum met een niet-vette textuur zal ervoor zorgen dat je effectief producten in uw huidverzorgingsroutine over elkaar kunt gebruiken. Zoek een anti-age serum met een waterige, lichtgewicht formule die snel absorbeert en de talgproductie niet verhoogt. Bekijk bijvoorbeeld het Eucerin Hyaluron-Filler Huidverfijnend Serum.

Maak je routine compleet

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek