Gratis verzending | -10% op je eerste bestelling

Met deze ingrediënten minimaliseer je de tekenen van huidveroudering

Leestijd: 3 min
Ontdek meer

Je ontkomt er helaas niet aan: al vanaf je 25e veroudert je huid. Langzaamaan krijg je rimpels en je huid verliest zijn volume en dichtheid. Door anti-aging producten te gebruiken kun je de tekenen van huidveroudering verminderen. Maar hoewel we in de supermarkt steeds beter kijken naar welke ingrediënten onze boodschappen bevatten, doen we dat bij onze huidverzorging nog niet. Tijd voor verandering! Op welke ingrediënten moet je eigenlijk letten bij het uitkiezen van je huidverzorging?

Een gladde huid

Elk jaar dat we ouder worden, treden er blijvende veranderingen in onze huid op. Processen die onze huid jong houden vertragen. Eén van die processen is de huideigen productie van Hyaluronzuur. Hyaluronzuur is de stof die je huid een jong, glad uiterlijk geeft. Door de afname van die productie verliest je huidstructuur zijn volle en stevige gevoel en krijg je sneller rimpels. Door anti-aging producten te kiezen die de stof Hyaluronzuur bevatten, wordt je huid verstevigd en rimpels effectief verminderd.

De werking van Hyaluronzuur

Hyaluronzuur kun je bijvoorbeeld vinden in de Eucerin Hyaluron-Filler. Deze productlijn bevat twee soorten Hyaluronzuur: hoog- en laagmoleculair. Hoogmoleculair Hyaluronzuur is een groot molecuul dat op je huid blijft liggen. Het een korte keten, waardoor hij actief is in de bovenste huidlagen. Het vocht in je huid wordt vastgehouden, waardoor deze gehydrateerd aanvoelt.

Laagmoleculair Hyaluronzuur is een veertig keer kleiner molecuul. Deze lange keten kan daarom veel dieper in je huid doordringen, precies daar waar diepere rimpels ontstaan. In die diepere huidlaag bindt het zich aan vocht en stimuleert het de huideigen aanmaak van Hyaluronzuur.

Hyaluronzuur dringt door in alle huidlagen. Het verstevigt de huid en vermindert rimpels effectief.

Ingrediënten als aanvulling op je verzorging

Een minder gladde huid door afname van de productie van Hyaluronzuur is niet het enige teken van huidveroudering. Er treedt volumeverlies op, je huid gaat minder stralen en de elasticiteit neemt af. Daarom is het belangrijk dat je de ingrediënten in je huidverzorging ook daarop afstemt.

Naast Hyaluronzuur zijn er veel andere ingrediënten in anti-age producten te vinden. Elk van deze ingrediënten heeft zijn eigen werking en samen kunnen ze deze tekenen van huidveroudering verminderen.

Alfa-hydroxyzuur (AHA’s) is een superscrub. Het verbreekt de verbinding die droge en beschadigde cellen bij elkaar houden. Zo verschijnt er nieuwe huid.

De stof Arctiin stimuleert het herstel van verzwakt bindweefsel in de celwand, waardoor volumeverlies ontstaat. Ook versterkt het de aanmaak van collageen in je huidcellen. Het gehalte collageen in onze huid neemt drastisch af als we ouder worden. Met Arctiin wordt de elasticiteit en stevigheid van je huid verbeterd.

Arganolie bevat essentiële vetzuren die celmembramen produceren en herstellen. Hierdoor versterkt je huid en kan het haar functie om je lichaam te beschermen beter uitvoeren. Arganolie is rijk aan vitamine E. Dit heeft een ontstekingsremmende werking en maakt je huid zachter en gladder maakt.

Naarmate je ouder wordt verliest je huid ook haar volume. Magnolol verhoogt de opslagcapaciteit van de cellen die je huid volume geven. Het is een zeer geconcentreerde actieve stof die uit de bast van de magnolia komt. De verstevigende werking maakt je rimpels minder zichtbaar.

Oligopeptiden stimuleren en ondersteunen het collageennetwerk in je middelste huidlaag, de lederhuidlaag. Het activeert de interactie tussen de huidcellen en laat je huid weer stralen. Je rimpels worden minder zichtbaar, maar ook volumeverlies en verlies van dichtheid worden aangepakt.

Ureum reguleert het vochtgehalte van je huid en zorgt ervoor dat je huid meer water opneemt. Het verbreekt de verbindingen tussen de dode huidcellen. Hierdoor vervelt je huid en wordt het oppervlak zachter.

Laat je huid er jonger uitzien

Anti-age producten kunnen tekenen van huidveroudering minder zichtbaar maken.

Kijk dus bij het kiezen van een anti-aging product goed naar wat jouw huid nodig heeft. De ingrediënten in de producten van Eucerin zijn hierop afgestemd. Bang dat je huid geïrriteerd raakt? Geen zorgen: de verzorging bevat precies de nodige hoeveelheid stoffen om effectief te zijn, zonder je huid te irriteren. Alle anti-age producten zijn daarnaast ongeparfumeerd of hypoallergeen geparfumeerd en pH-huidneutraal.

Als je nog meer wil weten over de ingrediënten die de tekenen van huidveroudering verminderen, kijk dan eens in onze ingrediëntendatabase.

Vind de dichtstbijzijnde Eucerin-apotheek